⇽ Terug naar homepage

⇽ Terug naar homepage

Cars & Tom: zoeken werk

In deze serie lopen Tom Hallink en Cars Bijlstra voor een dag mee met ambachtelijke beroepen in Twente. Elke maandag, in december 2021, een andere uitdaging.

Écht werken met je handen, zoals men dat vroeger ook deed. Dat is de uitdaging die we aangaan bij verschillende ambachtsbedrijven. Dit doen wij omdat jongeren steeds minder in aanraking komen met dit vakgebied, terwijl deze beroepen soms schreeuwen om mensen.

Ouderwetse beroepen verdwijnen of worden juist weer populair. Cars duikt voor zijn YouTube-serie ”Cars & Tom zoeken werk” in de wereld van het ambacht in Twente. Dit doet hij samen met, je raad het al, zijn makker Tom. Samen gaan zij, met cameraman en al, het avontuur aan om bij vier verschillende ambachtsberoepen een dag mee te draaien. Dit doen zij om op een ludieke manier aandacht te vragen voor ouderwetse beroepen. Zij proberen zo een jongeren doelgroep aan te spreken om hen te laten zien wat voor werk er nog meer is. Misschien wel iets wat juist heel goed bij een bepaalde jongere past, die niet goed weet wat hij of zij later zou willen doen.

Bekijk YouTube serie